Salate su uvek dobro rešenje za razne proslave. Kako nam se približava sezona slava, ovu francusku salatu obavezno uvrstite u vaš slavski meni. Napravićete je za 10 minuta, a sastojci su vaši omiljeni. Pored kuvanih jaja, ide sir, šargarepa, jabuka, majonez... Ovu salatu poslužite sa pečenjem, a posle toga poređajte sitne kolače, pa neka gosti uzimaju šta najviše vole.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika sirćeta
- ključala voda
- 200 g šunke
- 1 šargarepa
- 200 g sira
- 1 jabuka
- 3 jajeta
- majonez
Priprema:
Isecite crni luk na rebarca, pa rukama malo zgnječite. Dodajte šećer, so i sirće, pa prelijte ključalom vodom. Ostavite 10-ak minuta. Jaja skuvajte, pa izrendajte kao i šargarepu, sir i jabuku. Šunku isecite na kockice. Procedite luk. Na tacnu poređajte pola količine luka, pa pola količine šunke. Sipajte majonez. Zati pola količine jaja i pola količine sira. Opet ide red majoneza. Pola količine šargarepe, pa celu količinu jabuka i preostalu šunku. Sipajte majonez. Zatim preostali luk i jaja, pa opet majonez. A onda preostala šargarepa, majonez, pa sir.