SALATA OD DŽIGERICE KOJA ĆE ZASENIITI KLASIČNU PILEĆU: Jeftina, brzo se sprema i super je ideja za slavu 

Umesto belog mesa u salatu dodajte džigericu i kuvana jaja i dobićete potpuno novi ukus.

Printscreen/YT/ Olesea Slavinski

Kako se približavaju slave i praznici morate da osmislite vaš jelovnik na vreme. Predjela i kolači su ono što se najviše jede i čemu se gosti najviše raduju. Tada domaćice žele da se pokažu, a mi vam predlažemo ovu salatu. Ona se lako pravi, pa je praktična, ali i namirnice su dosta jeftine. 

Treba da skuvate džigericu i jaja, pa da pomešate sa rendanim sirom, mladim lukom i majonezom. Ovu pileću salatu ne morate samo na proslavama da služite nego možete i na parče hleba da je mažete. 

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta 
  • mladi luk
  • pileća džigerica  
  • 150 g sira
  • 2 kašike majoneza

Priprema:

Jaja isecite na kockice, pa dodajte seckani mladi luk i džigericu. Izrendajte sir i dodajte majonez i dobro promešajte. Začinite po želji i poslužite.