Salata sa kuvanim jajima je egipatsko jelo koje se služi za praznike, obično za Uskrs. Sada možete da je napravite kod kuće, jer je jednostavna, a siguno su vam ostala jaja posle praznika. Nemojte da bacate, nego isprobajte zanimljivu salatu koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Jaja su hrskava, a sir i povrće daju poseban šmek.
Pročitajte kako da napravite fetu samo kod kuće.
Sastojci:
- kuvana jaja
- krastavac
- čeri paradajz
- rotkvice
- feta sir
Priprema:
Iseckajte paradajz, krastava, rotkvice i posložite u posudu. Preko stavite komade fete, pa posolite i poboberite. Prelijte maslinovim uljem. U tiganju istopite puter i dodajte maslonovo ulje, pa propržite kuvana jaja dok ne dobije zlatno braon koricu. Dodajte u posudu sa povrćem i servirajte kao salatu uz pečenje.
Izvor: Stvar ukusa