KUVANA JAJA ĆE BITI HRSKAVA AKO URADITE JEDNU STVAR: Sigurno su vam ostala posle Uskrsa, iskoristite ih za lagani obrok

Za večeru poslužite salatu sa kuvanim jajima koja su vam ostala od Uskrsa, a dodajte i fetu.

Printscreen/TikTok/themediterraneandish

Salata sa kuvanim jajima je egipatsko jelo koje se služi za praznike, obično za Uskrs. Sada možete da je napravite kod kuće, jer je jednostavna, a siguno su vam ostala jaja posle praznika. Nemojte da bacate, nego isprobajte zanimljivu salatu koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Jaja su hrskava, a sir i povrće daju poseban šmek. 

Pročitajte kako da napravite fetu samo kod kuće. 

Sastojci: 

  • kuvana jaja
  • krastavac
  • čeri paradajz 
  • rotkvice 
  • feta sir 

Priprema:

Iseckajte paradajz, krastava, rotkvice i posložite u posudu. Preko stavite komade fete, pa posolite i poboberite. Prelijte maslinovim uljem. U tiganju istopite puter i dodajte maslonovo ulje, pa propržite kuvana jaja dok ne dobije zlatno braon koricu. Dodajte u posudu sa povrćem i servirajte kao salatu uz pečenje. 

This browser does not support the video element.

Salata sa kuvanim jajima i feta sirom  TikTok/ themediterraneandish

Izvor: Stvar ukusa