Ako volite kuvana jaja, a ostalo vam je dosta posle praznika, nemojte da ih bacate. Iskoristite za jednostavnu salatu koju možete da služite i za Prvi maj uz roštilj. Ren će joj dati poseban šmek i pikantnost. Domaći ren je uvek bolji, ali i kupovni može da posluži. Salata ne sadrži neke posebne sastojke i nije skupa, a neverovatno je ukusna. Možete je mazati i na hleb, a takođe, možete da ispasirate jaja pa da napravite pravi namaz.
Sastojci:
- 12 kuvanih jaja
- 2 kašike senfa
- 1/4 šolje majoneza
- 1 kašika rena
- 1 kiseli krastavac
- veza peršuna
- veza mirođije ili vlašca
Priprema:
Jaja skuvajte ili iskoristite ona koja su vam ostala od praznika. Zatim ih isecite, pa dodajte majonez, senf, ren, kao i kiseli krastavac koji ste baš sitno iseckali, a možda je i bolje ako ga izblendirate. Peršun i vlašac ili mirođiju isto sitno iseckajte, pa pomešajte sve sastojke. Dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa