U hladnim zimskim danima tanjir tople čorbe pravo je blago za organizam.
Sastav:
500 g teletine (meso od buta)
1 glavica crnog luka
1 celer
1 veza zeleni
so, biber (količina po ukusu)
1 list lorbera
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
voda (oko 2 litre)
ulje (količina po potrebi)
Priprema:
Sitno naseckati crni luk i izdinstati na ulju. Dodati meso sečeno na kockice te sve naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko 90 minuta. Potom, sipati povrće, sitno isečeno, začiniti solju, biberom i ubaciti lorberov list.
U sve dosuti oko dve litre vode i ostaviti da se kuva dok povrće ne bude meko. U međuvremenu napraviti zapršku od brašna i ulja i sve još držati na tihoj vatri oko 30 minuta. Pred serviranje u gotovu čorbu, umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Prijatno!
Izvor: mojeukusno.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus