U hladnim zimskim danima tanjir tople čorbe pravo je blago za organizam.

Sastav:

500 g teletine (meso od buta)

1 glavica crnog luka

1 celer

1 veza zeleni

so, biber (količina po ukusu)

1 list lorbera

2 kašike brašna

2 dl kisele pavlake

1 žumance

voda (oko 2 litre)

ulje (količina po potrebi)

Priprema:

Sitno naseckati crni luk i izdinstati na ulju. Dodati meso sečeno na kockice te sve naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko 90 minuta. Potom, sipati povrće, sitno isečeno, začiniti solju, biberom i ubaciti lorberov list.

U sve dosuti oko dve litre vode i ostaviti da se kuva dok povrće ne bude meko. U međuvremenu napraviti zapršku od brašna i ulja i sve još držati na tihoj vatri oko 30 minuta. Pred serviranje u gotovu čorbu, umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mojeukusno.com