U ovim hladnim danima napravite sebi ukusnu čorbicu.
Sastojci:
1 veliki celer
1 dunja
2 ljubičasta luka
2 čena belog luka
maslinovo ulje
1 pileća kockica za supu
1 kašika mlevenog kumina
1 prstohvat mlevenog cimeta
1 kašika šećera
Za posluženje:
1 mala šaka oraha
1 kašika pavlake za kuvanje
malo sveže mirođije
Priprema:
Ogulite i grubo naseckajte celer, dunju, ljubičasti luk i beli luk. U veliki tiganj sipajte dosta ulja i stavite na srednju vatru, a zatim dodajte seckano povrće, zajedno sa svim ostalim sastojcima i izmrvite kocku supe.
Kuvajte polako 20 do 25 minuta, ili dok povrće ne počne da omekšava, povremeno mešajući da ne bude ništa na dnu.
Kada sve omekša, sipajte dovoljno ključale vode da prekrije povrće 2 cm. Stavite poklopac i lagano dinstajte 20 do 25 minuta, ili dok se povrće ne skuva.
Pomoću štapnog miksera izgnječite do gustine koja vam se dopada.
Grubo naseckajte orahe i ispržite na malo putera. Začinite supu sa malo pavlake za kuvanje, mirođije i oraha.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus