Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Obogatite zimnicu i ovim receptom.
Ljutenicu možete služiti sa hlebom i sirom.
Sastojci:
5 kg crvene paprike
2 i 1/2 kg paradajza
1/2 kg šargarepe
šolja ulja
beli luk
so po ukusu
šećer po ukusu
peršun
Priprema:
Svo povrće se iseče na parčiće i stavlja se u duboku šerpu. Kuva se da povrće dobro omekša. Pasira se i kuva na tihoj vatri.
Kada se zgusne, dodaje se ulje i prži se pire dok se potpuno ne zgusne, pri čemu se meša neprestano da ne zagori.
Kada se skuva, sklanja se sa vatre i začinjava se solju i šećerom.
Beli luk se pasira i dodaje u već gotovu ljutenicu.
Domaća ljutenica u šerpi se sipa u teglice i stavlja se da provri 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus