Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Obogatite zimnicu i ovim receptom.

Ljutenicu možete služiti sa hlebom i sirom.

Sastojci:

5 kg crvene paprike

2 i 1/2 kg paradajza

1/2 kg šargarepe

šolja ulja

beli luk

so po ukusu

šećer po ukusu

peršun

Priprema:

Svo povrće se iseče na parčiće i stavlja se u duboku šerpu. Kuva se da povrće dobro omekša. Pasira se i kuva na tihoj vatri.

Kada se zgusne, dodaje se ulje i prži se pire dok se potpuno ne zgusne, pri čemu se meša neprestano da ne zagori.

Kada se skuva, sklanja se sa vatre i začinjava se solju i šećerom.

Beli luk se pasira i dodaje u već gotovu ljutenicu.

Domaća ljutenica u šerpi se sipa u teglice i stavlja se da provri 10 minuta.

Priprema 60 min.Kuvanje 180 min.Ukupno 240 min.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Bonapeti