Sezona paprika je uveliko krenula i domaćice već razmišljaju o spremanju zimnice. Ukoliko i vi ove godine planirate da spremate ajvar ili pinđur, ispecite koju papriku više i napravite ovaj fantastičan namaz.
Sastojci:
- 1 paprika babura
- 9-10 paprika šilja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- Maslinovo ulje
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica semena korijandera
- 1 kašičica semena kumina
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 limun
- So
Priprema:
Na pleh obložen pek papirom stavite paprike i beli i crni luk u ljusci. Prelijte maslinovim uljem i pecite 20 min na 200 stepeni. U međuvremenu pomešajte kim, kumin i korijander pa pecnite na tiganju 2 min. Potom u avanu istucite u prah.
Kada se povrće ispeklo uklonite kožicu, a paprikama uklonite i peteljke i semenke. Zatim sve stavite u secko ili blender i mutite dok se ne ujednači. Zatim na zagrejanom maslinovom ulju i sa 2 kašike pirea od paradajza propržite ovu dobijenu smesu. Na kraju dodajte sok od limuna i začine pa kuvajte dok se ne zgusne. Posolite na kraju.
Sipajte u teglu i prelijte maslinovim uljem da se ne bi pokvarilo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus