Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAMAZ OD PEČENIH PAPRIKA: Pravi se duplo brže od ajvara i odlično ide uz jela sa roštilja (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Ovaj namaz možete služiti sa grilovanim povrćem, kao sos za roštiljsko meso ili možete da mažete na hleb.

 namaz od paprike.png Izvor: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Sezona paprika je uveliko krenula i domaćice već razmišljaju o spremanju zimnice. Ukoliko i vi ove godine planirate da spremate ajvar ili pinđur, ispecite koju papriku više i napravite ovaj fantastičan namaz.

Sastojci:

  • 1 paprika babura
  • 9-10 paprika šilja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • 1 kašičica semena kima
  • 1 kašičica semena korijandera
  • 1 kašičica semena kumina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 limun
  • So

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na pleh obložen pek papirom stavite paprike i beli i crni luk u ljusci. Prelijte maslinovim uljem i pecite 20 min na 200 stepeni. U međuvremenu pomešajte kim, kumin i korijander pa pecnite na tiganju 2 min. Potom u avanu istucite u prah.

Kada se povrće ispeklo uklonite kožicu, a paprikama uklonite i peteljke i semenke. Zatim sve stavite u secko ili blender i mutite dok se ne ujednači. Zatim na zagrejanom maslinovom ulju i sa 2 kašike pirea od paradajza propržite ovu dobijenu smesu. Na kraju dodajte sok od limuna i začine pa kuvajte dok se ne zgusne. Posolite na kraju.

Sipajte u teglu i prelijte maslinovim uljem da se ne bi pokvarilo.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti