Sezona paprika je uveliko krenula i domaćice već razmišljaju o spremanju zimnice. Ukoliko i vi ove godine planirate da spremate ajvar ili pinđur, ispecite koju papriku više i napravite ovaj fantastičan namaz.
Sastojci:
- 1 paprika babura
- 9-10 paprika šilja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- Maslinovo ulje
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica semena korijandera
- 1 kašičica semena kumina
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 limun
- So
Priprema:
Na pleh obložen pek papirom stavite paprike i beli i crni luk u ljusci. Prelijte maslinovim uljem i pecite 20 min na 200 stepeni. U međuvremenu pomešajte kim, kumin i korijander pa pecnite na tiganju 2 min. Potom u avanu istucite u prah.
Kada se povrće ispeklo uklonite kožicu, a paprikama uklonite i peteljke i semenke. Zatim sve stavite u secko ili blender i mutite dok se ne ujednači. Zatim na zagrejanom maslinovom ulju i sa 2 kašike pirea od paradajza propržite ovu dobijenu smesu. Na kraju dodajte sok od limuna i začine pa kuvajte dok se ne zgusne. Posolite na kraju.
Sipajte u teglu i prelijte maslinovim uljem da se ne bi pokvarilo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem