BEZ KUVANJA I PEČENJA: U Srbiji se ajvar sprema klasično, ali Rusi dodaju jedno povrće - razlika je neverovatna

Već smo napomenilu da Rusi za bolji ukus ajvara dodaju jabuke, a sada probajte i ovo provrće. Obavezno uvrstite ovaj recept za ajvar u vašu zimnicu, jer će vas oduševiti.

Printscreen/YT/Кухня дяди Гриши

Već smo ustanovili da Rusi vole da kombinuju različite namirnice, pa se tako i njihova zimnica razlikuje od naše. Mi pripremamo po starim i proverenim receptima naših baka, a Rusi vole da dodaju neki sastojak koji će dati specifičan ukus. Zvezda zimnice je ajvar, a poznato je kako ga spremaju srpske domaćice, a kod Ruskinja ćete primetiti da u ajvar vole da dodaju jabuke ili kao u ovo slučaju ren

Priprema ovog recepta je izuzetno laka, jer nema pečenja ili čišćenja sastojaka, nego sve stavite u blender ili mlin za meso. Bez prljanja puno sudova možete da napravite jedan izuzetno ukusan namaz. Isprobajte i saznajte zašto su Rusi oduševljeni. 

Sastojci:

  • 2 kg paradajza
  • 200 g rena
  • 200 g belog luka 
  • 1/2 ljute papričice 
  • 1 kg paprika 
  • 2 kašike soli 
  • 3 kašike šećera 
  • 1 kašika sirćeta 

Priprema:
Paradajz, ren, beli luk, ljutu papriku i papriku provucite kroz mlin za meso ili iseckajte u blenderu. Ren možete da izrendate. Sve promešajte. Dodajte so, šećer, sirće i ponovo promešajte. Ostavite da deluje sat vremena. Još jednom promešajte i sipajte ajvar u sterilisane tegle, pa zatvorite.