Potrebno vam je:
10 obarenih jaja
5-6 boja krep papira
1 par gumenih rukavica
sirće
visoka, uža posuda (može plastična flaša od 2L koja je presečena ispod suženja)
duboki tanjir
Priprema
Na sto staviti stare novine da se ne bi isflekao, jer se boja teško skida. Iseći krep papir na kvadrate oko 20×20 cm. Sipati sirće u tanjir. Staviti gumene rukavice. Listić krep papira umočiti u sirće, u njega umotati vruće-toplo (već obareno) jaje i staviti ga u flašu na dno.
Raditi to sa ostalim jajima i to svaki put u drugu boju. Trebalo bi da ima bar tri reda. Na taj način će se različite boje slivati jedna na drugu i jaja će biti šarenija. Ostaviti ih oko pola sata a zatim, isto sa rukavicama, brzo a pažljivo skidati papir a jaja rasporediti na karton za jaja da se osuše. Tada ih uobičajeno premazati krpicom namočenom u ulje ili mast da bi bila sjajna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus