Mešenje i pečenje pogača je prava umetnost, koja je u prošlosti prenošena sa majke na ćerku, od svekrve na snaju i tako dalje. Iako se danas u prodavnicama mogu naći razne vrste hleba, ništa se ne može uporediti sa sveže pečenom i mirisnom pogačom, koja samo što je izašla iz rerne.
Ali ponekad se desi da pogača pukne kada se peče, što ni na koji način ne umanjuje njen ukus, ali je veoma iritantno što kvari njen estetski izgled. Čak i najpažljivijoj i iskusnoj domaćici može da se desi da joj pogača naprsne.
U stvari, pucanje pogače se javlja kada testo tokom procesa pečenja nastavlja da raste i ispušta vazduh nakupljen unutar pogače.
Iskusne domaćice su otkrile način kako da se suoče sa ovim neprijatnim problemom i mi ćemo vam otkriti tu tajnu. Da ne bi pogača pukla i kako bi vazduh koji se nakupio u unutrašnjosti nesmetano izašao, na pogači napravite nekoliko proreza oštrim nožem ili je na nekoliko mesta izbušite viljuškom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus