Ako volite čuvene snikers čokoladice, uživaćete i u domaćoj varijanti koja se veom jednostavno priprema.
Sastojci:
1. sloj
4 kašike kukuruznog ili agava sirupa
4 kašike otopljenog maslaca
2 pune kašike kremastog maslaca od kikirikija
1 kašičica ekstrakta vanile
2,5 šoljice šećera u prahu
400 g čokolade
2. sloj
2 šoljice karamele
4 kašike prženog kikirikija
350g čokolade
Priprema:
1. U posudi pomešajte polovinu sirupa, otopljeni maslac, maslac od kikirikija i ekstrakt vanile pa mikserom mutite na najslabijoj brzini dok se svi sastojci ne povežu.
2. Uz miksanje polako dodajte šećer sve dok ne dobijete ujednačenu, gustu, lepljivu masu. Ako je masa pretvrda dodajte još malo otopljenog maslaca, a ako je preretka dodajte šećer.
3. Masu rukama utisnite u kalup ili posudu za pečenje i stavite je u frižider dok ne pripremite smesu za drugi sloj.
4. U lončiću, na srednje jakoj vatri otopite karamele i ostatak sirupa, dodajte kikiriki, još kratko sve zajedno izmešajte, pa lončić sklonite s ringle.
5. Kalup izvadite iz frižidera, po prvom sloju prelijte drugi i vratite ga u frižider.
6. Kada se smesa stvrdnula izvadite je iz kalupa na dasku za sečenje pa velikim nožem izrežite štanglice.
7. Na laganoj vatri otopite čokoladu i u nju umačite jednu po jednu štanglicu.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus