Ko voli da kuva, voli i da otkriva nove recepte, ali ponekad smo najsrećniji kada shvatimo da za jednostavna i ukusna jela nisu potrebni posebni recepti i da možemo iskoristiti ono što imamo kod kuće.
Ukusne supe koje možemo da skuvati od različitog povrća omiljene su u svako doba godine. Brze supe nisu ni približno slične brzoj hrani jer ćete ih napraviti od povrća i dodati nekoliko sastojaka za finiji ukus. Vrlo jednostavno, fino i zdravo.
Iskoristite ono što imate kod kuće
1. Pogledajte da li vam je na primer ostalo karfiola, spanaća, brokolija ili nekog drugog povrća koje niste iskoristili. Za početak sve operite i naseckajte na jednake komadiće da se ravnomerno skuva.
2. Zatim u lonac stavite ulje ili maslac pa prepržite malo luka ili neki drugi sastojak poput mladog luka, mladog belog luka ili praziluka. Po svom ukusu stavite so i biber, ali i ostale začine. S karfiolom se, na primer odlično slaže kari, a šargarepa voli kumin i đumbir. Eksperimentšite sa začinima pa ćete s vremenom otkriti koje kombinacije najviše vole svi ukućani.
Pogledajte i Kako napraviti dobar bujon
3. Ako nemate bujon, povrće podlijte vodom, ali onda obavezno dodajte začine za puniji ukus. Bujon inače lako možete skuvati i podeliti u nekoliko porcija pa zamrznuti. Osim za supe, može vam poslužiti za razne umake, a to olakšava kuvanje kada ste u stisci s vremenom.
4. Nakon što je sve skuvano sipajte u blender i usitnite pa vratite u lonac.
5. Na kraju možete dodati malo pavlake ili mleka ako volite kremastiji ukus.
Pogledajte i Pogledajte u čemu je tajna najukusnije supe
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom