Sigurno vam se desilo da kada birate lubenicu, na pijaci ili u prodavnici, ona ne bude toliko sočna i slatka kao što ste očekivali. Možete da stojite i kuckate po njoj, ali jednostavno povremeno se dešava da umesto najslađe izaberete bezukusnu. Kako leto ne možemo da zamislimo bez nje, jer nam pomaže da se hidriramo, ali i zasladimo u vrelim letnjim mesecima, otkrivamo vam super trik koji će pomoći da joj poboljšate ukus u sekundi.
Kako da lubenica bude slađa? Jednostavno je: dodajte joj so!
Ona pojačava sladak ukus lubenice "udarajući" na slano-slatki kontrast tako da čini da slatkoća više dođe do izražaja. Tajna je u tome da sipate samo prstohvat soli i ravnomerno je pospete po celom parčetu. Ni slučajno nemojte da preterate jer ćete onda sasvim suzbiti slatkoću.
Možda vam deluje čudno, ali isprobajte, definitivno ćete se oduševiti.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus