Mladi krompirići su izvor vitamina, minerala i ugljenih hidrata, i njihovom redovnom konzumacijom možete poboljšati zdravlje i sprečiti bolesti.

Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su jednako ukusni kako god ih pripremili.
Ako ste se ikada zapitali zbog čega su mladi krompirići tako slatki, evo odgovora - njihov šećer još uvek nije postao skrob.
Ono što mlade krompiriće čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.
Kada birate mlade krompiriće, najbolje je da uzimate one koji su čvrsti i bez oštećenja. Takođe, krompirići koji nisu oprani mogu duže da stoje, a da se ne pokvare.
Mlade krompiriće nije potrebno ljuštiti, ali ako baš želite, to možete učiniti tako što ćete ih obrisati grubljom stranom sunđera ili žicom za pranje posuđa.
Pogledajte naš izbor recepata za jela sa mladim krompirićima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Sočni mladi krompirići iz rerne
Pripremite zdravu varijantu ukusnih mladih krompirića.
Krompirići u slanini
Veoma pikantni i ukusni,za prave gurmane...
Mladi krompir sa limunom i ruzmarinom
Mladi krompirići pripremljeni na mediteranski način.
Mladi krompiri sa parmezanom
Aromatični, ukusni i zdravi mladi krompirići.
Šnicle sa mladim krompirićima
Uz sočne snicle kao prilog idu ukusni mladi krompirirći.