Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su jednako ukusni kako god ih pripremili.
Ako ste se ikada zapitali zbog čega su mladi krompirići tako slatki, evo odgovora - njihov šećer još uvek nije postao skrob.
Ono što mlade krompiriće čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.
Kada birate mlade krompiriće, najbolje je da uzimate one koji su čvrsti i bez oštećenja. Takođe, krompirići koji nisu oprani mogu duže da stoje, a da se ne pokvare.
Mlade krompiriće nije potrebno ljuštiti, ali ako baš želite, to možete učiniti tako što ćete ih obrisati grubljom stranom sunđera ili žicom za pranje posuđa.
Pogledajte naš izbor recepata za jela sa mladim krompirićima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Pripremite zdravu varijantu ukusnih mladih krompirića.
Veoma pikantni i ukusni,za prave gurmane...
Mladi krompirići pripremljeni na mediteranski način.
Aromatični, ukusni i zdravi mladi krompirići.
Uz sočne snicle kao prilog idu ukusni mladi krompirirći.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način