Кavurma je vrsta jela spremljena od iznutrica (ovčije ili svinjsko meso). Iznutrice i kožica, mogu se dodati i čvarci i komadići mesa, isprže se i konzerviraju tako što se zaliju rastopljenom svinjskom mašću. Služi se sa turšijom ili se jede hladna.

  • Sastojci:
  • meso od svinjske glave
  • kožure
  • meso od kičme
  • so, biber, lovorov list, crvena paprika

Priprema:

U šerpu sipajte dosta vode i stavite svinjsku glavu, meso od kičme i kožure. Krčkajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Onda povaditi kosti, a meso kuvati još malo. Zatim izvaditi meso i kožure iseckati nožem, na komade razlicite veličine. Tako isečeno meso i kožure vratiti na ringlu da se prži, pa dodati vode, da ne bude mnogo gusto, i da bi mogla kasnije da se veže. Dok se prži dodati so, biber, lovorov list, papriku, po ukusu. Pržiti tako još neko vreme, nekih 15 min.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE