Otvaranje poklopca na tegli ne mora da bude komplikovano, samo je potrebno da isprobate ovih 5 trikova. Jednostavni su, a pomažu. Pre toga pročitajte kako se pravilno sterilišu tegle. Ovo su trikovi za otvaranje:
1. Koristite krpu ili prianjajuću foliju:
Često, sve što je potrebno je da poboljšate stisak pri otvaranju poklopca tegle. Slabo držanje može biti uzrokovano time što je poklopac vlažan, gladak i klizav. Možete koristiti predmete kao što su suvi peškir, plastična folija ili komad silikona.
Stavite parče materijala, poput navedinih, koji pomaže pri otvaranju, preko poklopca tegle i počnite da otvarate. Takođe možete poboljšati stisak tako što ćete staviti gumene rukavice ili debelu gumenu traku oko poklopca. Ovaj trik sa gumenom trakom takođe pomaže u otvaranju pivskih flaša bez otvarača za flaše!
2. Lupkajte poklopac
Uzmite drvenu kašiku ili nož sa drškom okrenutom ka poklopcu. Kuckajte poklopac tegle nekoliko puta čvrsto. Nakon kuckanja, pokušajte ponovo da otvorite teglu. Možda ćete morati da ponovite tapkanje nekoliko puta da bi se poklopac pomerio.
3. Odvojite zapečaćeni deo poklopca
Pažljivim korišćenjem vrha noža, ili čak šrafcigera sa pljosnatim vrhom, možete da otvorite teglu. Umetnite vrh izabranog predmeta ispod ivice poklopca tegle i izvucite ga. Držite ga tako da bude usmeren dalje od vašeg lica dok radite. Pomerajte nož po obodu, ubacujući vrh i primenjujući princip poluge, dok ne čujete kao da je nešto kvrcnulo. Tada bi trebalo da bez problema otvorite teglu. Saznajte i kako da skinete etikete sa tegli.
Pogledajte i neke Tik Tok trikove za otvaranje tegli:
4. Isprobajte efetkat vodenog čekića
Drugi način da otvorite teglu je da koristite metod koji se ponekad naziva „vodeni čekić“. Počnite tako što držite teglu u nedominantnoj ruci i nagnite je za 45 stepeni sa poklopcem okrenutim nadole. Sredinom dlana čvrsto udarite dno tegle, ali ne previše. Efekat ovog metoda je podizanje pritiska u blizini poklopca da bi se otovrio zapečeni deo poklopca. Trebalo bi da čujete mali udarac koji znači da tegla može da se otvori.
5. Dodajte malo toplote
Primena toplote na poklopac će ga blago proširiti, i tako osloboditi pritisak. Metode zagrevanja uključuju stavljanje poklopca pod vruću vodu ili stavljanje tegle sa poklopcem, u posudu sa toplom vodom na 30 sekundi. Takođe, možete koristiti fen za kosu. Nakon zagrevanja, poklopac obavezno otvarajte pomoću krpe. Možda će vam biti interesantno i kako da otvorite teglu za samo 5 sekundi.
Pročitajte i kako da isečete veće količine belog luka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem