Božićna trpeza je svake godine toliko bogata da retko kome u frižideru ne ostane hrane. Da ne biste bacali hranu koja se nije pojela evo predloga u nastavku kako možete da iskoristite ostatke namirnica i napravite potpuno nove recepte.
Salate
Ostatke mesa je najbolje iskoristiti u nekoj salati. Dodajte skuvanu žitaricu i povrće i dobićete kompletan obrok koji će vas zasititi. Salate od mesa i testenine uvek su fine, a možete im dodati neki začin ili npr dresing od pavlake.
Palačinke
Jedan od super načina da iskoristite ostatke mesa su i punjene palačinke. Možete takođe, iskoristiti ostatak namirnica poput šunke ili sira, usitniti meso i složiti ukusno punjenje za pohovane palačinke.
Slana pita
Treća ideja takođe vam daje mogućnost da iskoristite neke druge ostatke hrane i dodate povrće. Osnovni recept za slanu pitu napravite po izboru, a nadev možete složiti od omiljenih namirnica.
Složenac
Zapečeno u rerni s povrćem, meso će biti ukusno kao da nije stajalo par dana u frižideru. Na vrh narendajte sir koji će se rastopiti i dati sasvim nov ukus mesu.
Tortilje
Meso iseckajte, prethodno propržite malo luka pa dodajte npr kukuruz i pasulj i pustite da se stvori fini sos. Punjenje će biti ukusno, a tortilje zagrejte na tiganju pre posluživanja.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Kako da napravite domaće kocke za supu
Kuglice od ratluka idealne za slavsku trpezu
Kako da napravite ukrase za slavski kolač
Recept za slavski kolač za Svetog Stefana