Svi vole domaću hranu, ali današnje domaćice imaju sve manje vremena. Između posla i ostalih obaveza, jedva pronalaze vreme za kuvanje, pa to uglavnom budu neki brzi i jednostavni obroci poput paste. Svi se sećamo bakine kuhinje, kada je ona sve sama radila, razvlačila kore za pitu, mesila hleb i pravila domaću supu...
Izdvojite samo malo vremena da napravite domaće kocke za supu i uvek ćete imati preukusan obrok. Kocku možete da koristite za brzinsku supu, sosove, kao i da obogatite ukus varivu.
Sastojci:
- bataci ili krilca
- šargarepa
- peršun
- celer
- crni luk
Priprema:
Povrće (sem peršuna) isecite na sitne komade i stavite u šerpu, a zatim dodajte i meso. Sipajte vode da ogrezne, pa poklopite i kuvajte na laganoj vatri. Povremeno dosipajte vodu ako vidite da je isparila. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Slobodno stavite još neki začin ako želite. Kada se sve dobro skuva, tj. kada dobijete gušću smesu, isključite i dodajte peršun. Ostavite da se prohladi, pa stavite u blender i usitnite. Sipajte u pleh i stavite u zamrzivač preko noći, zatim isecite na kockice, pa stavite u pek papir ili kesu za zamrzivač i vratite u zamrzivač, pa koristite po potrebi.
Izvor: Stvar ukusa