Ponekad se desi da poklopac na teglu u koju smo spremili omiljenu zimnicu, toliko "zapekne" da ju je prosto nemoguće otvoriti. Mnoge domaćice imaju svoje sisteme kako izlaze na kraj sa ovim problemom, a evo nekoliko proverenih metoda koje garantovano pomažu.

Nož

Kada ne možete da otvorite teglu od marmalade ili tušije, sve što treba da uradite jeste da uzmete običan kuhinjski nož i njegov vrh zavučete ispod poklopca. Potrebno je da se nož malo povuče u stranu, kako bi se pustio vazduh u teglu.
Posle toga poklopac može bez problema da se skine.

Pritisak

Ako tegla ranije nije bila otvorena, dovoljno je samo da se tegla prevrne i malo udari po dnu.

Šmirgla ili folija

Pomoću malo folije ili šmirgle takođe je moguće otvoriti teglu. Samo odsecite mali komad materijala, postavite na poklopac, zatim pokušajte da ga okrenete.

Izvor: Stvar ukusa