Ponekad se desi da poklopac na teglu u koju smo spremili omiljenu zimnicu, toliko "zapekne" da ju je prosto nemoguće otvoriti. Mnoge domaćice imaju svoje sisteme kako izlaze na kraj sa ovim problemom, a evo nekoliko proverenih metoda koje garantovano pomažu.
Nož
Kada ne možete da otvorite teglu od marmalade ili tušije, sve što treba da uradite jeste da uzmete običan kuhinjski nož i njegov vrh zavučete ispod poklopca. Potrebno je da se nož malo povuče u stranu, kako bi se pustio vazduh u teglu.
Posle toga poklopac može bez problema da se skine.
Pritisak
Ako tegla ranije nije bila otvorena, dovoljno je samo da se tegla prevrne i malo udari po dnu.
Šmirgla ili folija
Pomoću malo folije ili šmirgle takođe je moguće otvoriti teglu. Samo odsecite mali komad materijala, postavite na poklopac, zatim pokušajte da ga okrenete.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem