Možete ih pripremiti sa bilo kojim voćem, bobicama ili krem sirom. Zapišite recept!
Sastojci:
Testo:
1 čaša brašna
1 šolja mleka
3 jajeta
2 kašike maslaca
2 kašike šećera
Punjenje:
100 g krem sira
1 jaje
1 kašika šećera
vanila po ukusu
Fil od borovnica:
1.5 šolje borovnica
2 kašike šećera
1/8 kašike cimeta
Priprema:
Pripremite testo. Pomešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Palačinke pržite na biljnom ulju u dobro zagrejanom tiganju sa debljim dnom, sipajte tanak sloj testa. Palačinke možete premazati puterom da bi se izbeglo lepljenje. Filujte ih voćnim miksom, slatkim sirupom ili krem sirom i borovnicama ili drugim bobičastim voćem. Servirajte palačinke, sklapajući ih u obliku maramice ili urolajte sa nadevom.
Francuske palačinke Megan Foks su spremne. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: zenskimagazin.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus