Prava internet senzacija, turski kuvar Nusret Gokče postao je poznat po načinu na koji soli meso. On je rođen 1983. godine i između 2007. i 2010. posetio je nekoliko zemalja, uključujući Argentinu i Sjedinjene Države, gde je besplatno radio u lokalnim restoranima, kako bi stekao iskustvo kuvara. Posle toga se vratio u Tursku i otvorio svoj prvi restoran 2010. godine pod nazivom Nusr Et, a 2014. godine je otvorio i u Dubaiju, pa je na red došao i Njujork, Majami, Abu Dabi i Doha.
Restoran u Istanbulu je otvorio zajedno sa Mithatom Erdemom, koji je postao poznat po mesnim odrescima. Osnovali su ga sa ciljem da od njega naprave "raj za mesoždere".
I tako je krenula njegova karijera, čuvena tehnika prskanja soli zbog koje svi žele da dođu u njegov restoran i da im on lično posoli meso. Oko toga je bilo dosta polemike zato što kritičari nisu oduševljeni njegovom tehnikom spremanja mesa, pogotovo što je cena previsoka, a ukus je ne opravdava. S druge strane ima i onih koji su oduševljeni i nije im žao para samo da pojedu jedan biftek ili burger spremljen čuvenom tehnikom.
Cene u njegovim restoranima se kreću od 30$ do 280$ u zavisnosti od toga šta želite da pojedete.
Kada je otvorio restoran u Njujorku kritičari ga nisu štedeli i uglavnom su pisali kako biftek može da bude svežiji, a da su burgeri prekuvani. Što se tiče hrane dobio je loše kritike, ali su se svi složili u jednom, ako imate sreće da vas lično Salt Bae usluži onda dobijate i malu pozorišnu predstavu i vredi tih para.
Čuvenog kuvara ne potresaju mnogo kritike, jer on uživa u svom poslu, a trudi se da mu meso bude sveže i kvalitetno i postoje ljudi koji su spremni da izdvoje tu cifru i odu da pojedu bar burgere na njegov način.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom