Britanska kraljica Elizabeta ne voli da otkriva detalje i zanimljivosti iz svog privatnom životu, pa malo ljudi zna da je ona izvrsna kuvarica. Omiljena poslastica koju uvek radi priprema su škotske palačinke, koje je najviše voleo da jede princ Filip. Ono što je kraljica jednom prilikom otkrila je to da je potrebno da smesu dobro umutite i da ona ne sme predugo da stoji pre pečenja. Takođe ono što ona posebno voli je to da doda malo limunovog soka, koji palačinkama daje posebnu aromu.
Sastojci:
- 4 šoljice brašna
- 4 kašike šećera
- 2 šoljice mleka
- 2 jajeta
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike topljenog putera
- 3 kašičice limunovog soka
Priprema:
Umutite jaja i šećer sa polovinom mleka, tako da zapene. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da ne bude grudvica, pa dolivajte mleko po potrebi, kako biste dobili odgovarajuću gustinu. Dodajte zatim sodu bikarbonu, limunov sok i rastopljeni masalac. Sve još jednom kratko umutite. Pecite palačinke jednu po jednu i okrećite ih tako da dobiju lepu rumenu boju sa obe strane. Nafilujte ih nadevom po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus