Britanska kraljica Elizabeta ne voli da otkriva detalje i zanimljivosti iz svog privatnom životu, pa malo ljudi zna da je ona izvrsna kuvarica. Omiljena poslastica koju uvek radi priprema su škotske palačinke, koje je najviše voleo da jede princ Filip. Ono što je kraljica jednom prilikom otkrila je to da je potrebno da smesu dobro umutite i da ona ne sme predugo da stoji pre pečenja. Takođe ono što ona posebno voli je to da doda malo limunovog soka, koji palačinkama daje posebnu aromu.
Sastojci:
- 4 šoljice brašna
- 4 kašike šećera
- 2 šoljice mleka
- 2 jajeta
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike topljenog putera
- 3 kašičice limunovog soka
Priprema:
Umutite jaja i šećer sa polovinom mleka, tako da zapene. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da ne bude grudvica, pa dolivajte mleko po potrebi, kako biste dobili odgovarajuću gustinu. Dodajte zatim sodu bikarbonu, limunov sok i rastopljeni masalac. Sve još jednom kratko umutite. Pecite palačinke jednu po jednu i okrećite ih tako da dobiju lepu rumenu boju sa obe strane. Nafilujte ih nadevom po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem