Katarina oduvek pazi na ishranu i trudi se da jede što zdravije. Poslednjih par godina izbegava gluten, paste, a ukoliko jede testeninu trudi se da ona bude pirinčana ili kukuruzna. Ne konzumira mleko i mlečne proizvode, ali pije surutku koja je dobra za mišiće ali i za čišćenje jetre. Zbog prirode posla kojim se bavi redovno i vežba.
Pogledajte i Znakovi koji ukazuju na to da vam smeta gluten
Detoksikacija organizma
Poslednjih godina primenjuje detoks tretmane po doktoru Šulcu. Ujutru se, tokom sedam dana, na prazan želudac popiju dva decilitra soka od limuna, pomorandže ili grejpfruta, koji je u blenderu izmešan sa 3-4 čena belog luka i 3-4 kašike maslinovog ulja, a može se staviti i malo đumbira, da ukus ne bi bio grozan. Kasnije se popije pola litra detoks čaja.
Tokom detoksikacije hrani se normalno, ali ne jede teška jela.
"Po završetku kure osećam se lakše, bolje, a ten zablista. Koža i inače mnogo govori o stanju organizma, a kod mene je to posebno izraženo", ističe ona.
Pogledajte i Ishrana Novaka Đokovića: Ukusan obrok bez glutena
Dnevni meni
Doručak: Dan počinje mlakom limunadom, koja je veoma dobra za razgradnju masti i metabolizam uopšte. Potom pojede neko voće, ali uglavnom sezonsko, ono koje raste na prostoru na kojem se nalazi trenutno.
Sledi musli ili ječmena kaša sa sojinim ili pirinčanim mlekom. U nju možete dodati mnogo toga – granolu, koja pozitivno utiče na probavu, laneno seme, sušeno voće, sušenu aroniju, kakao, jer sadrži dosta minerala… Posle doručka popije kafu.
Ručak: Oko podne ili jedan pojede neku pastu (kukuruznu, pirinčanu), a neretko odabere kinou ili pirinač kombinovan s povrćem ili mesom.
Pogledajte i Pogledajte jelovnik Dženifer Aniston
Večera: Nastoji da večera do sedam, mada ima i odustupanja. Obično pojede biftek ili piletinu i salatu, a voli i domaća kuvana jela, poput đuveča. Dešava se da zbog toga što snimanje traje duže nego što je bilo planirano ili je pak neke druge obaveze pomere, ne može da jede kad ogladni.
Takve situacije rešava sirovim bademima i lešnicima, keksom i crnom čokoladom, koje uvek imam u tašni.
Tu je i jako zdravo i antikancerogeno jezgro kajasijine koštice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem