Međunarodni festival gastronomije, koji je organizovala rumunska Asocijacija kulture ACEEA, održan je od 6. do 8. septembra u gradu Kluž Napoka pod nazivom "International Open Air Championship“. Na poziv organizatora učestvovali su i predstavnici Srbije sa najmlađim timom kuvara ikada.
U srpskom timu su bili učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Beograda i student Visoke hotelijerske škole takođe iz Beograda, predvođeni starijim kolegama Nenadom Gizdavićem i Nikolom Biševcem koji je ujedno bio i kapiten tima. Naši mladi kuvari su nastupali kao članovi Juniorskog kluba Kuvara Srbije.
Na festivalu su učestvovali predstavnici više od 18 zemalja, a mladi kuvari iz Srbije su osvojili ukupno 17 medalja u nekoliko takmičarskih kategorija.
Poslednje pripreme pre takmičenja, članovi srpskog kulinarskog tima obavili su u Metro HoReCa Centru, gde su uz pomoć mentora Uroša Uroševića, prvog kuvara iz Srbije koji je primljen u svetsko društvo Master Šefova, uspeli da usavrše svoje ideje.
Uroš Urošević, koji je bio član žirija na takmičenju, tokom svečane dodele nagrada je odlikovan počasnom lentom i statusom počasnog člana asocijacije ACEEA iz Rumunije.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus