Međunarodni festival gastronomije, koji je organizovala rumunska Asocijacija kulture ACEEA, održan je od 6. do 8. septembra u gradu Kluž Napoka pod nazivom "International Open Air Championship“. Na poziv organizatora učestvovali su i predstavnici Srbije sa najmlađim timom kuvara ikada.
U srpskom timu su bili učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Beograda i student Visoke hotelijerske škole takođe iz Beograda, predvođeni starijim kolegama Nenadom Gizdavićem i Nikolom Biševcem koji je ujedno bio i kapiten tima. Naši mladi kuvari su nastupali kao članovi Juniorskog kluba Kuvara Srbije.
Na festivalu su učestvovali predstavnici više od 18 zemalja, a mladi kuvari iz Srbije su osvojili ukupno 17 medalja u nekoliko takmičarskih kategorija.
Poslednje pripreme pre takmičenja, članovi srpskog kulinarskog tima obavili su u Metro HoReCa Centru, gde su uz pomoć mentora Uroša Uroševića, prvog kuvara iz Srbije koji je primljen u svetsko društvo Master Šefova, uspeli da usavrše svoje ideje.
Uroš Urošević, koji je bio član žirija na takmičenju, tokom svečane dodele nagrada je odlikovan počasnom lentom i statusom počasnog člana asocijacije ACEEA iz Rumunije.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem