Postoji 5 značanjih razloga zašto ne gubimo kilograme. Pročitajte u nastavku

Kafa

Ukoliko previše konzumirate espreso kafu, postoji mogućnost da dobijete na težini. Znamo da kafa povećava osećaj zadovoljstva, ali isto tako moramo da budemo svesni i toga da ona doprinosi proizvodnji adrenalina, koji dovodi do povećanja mase u telu.

Bakterija kao uzrok sladištenja masnoće

Bakterija koja se nalazi u vašem stomaku ima veliki uticaj na sagorevanje kalorija. Međutim, istraživanja su pokazala,da oni ljudi kod kojih u debelom crevu preovlađuju mikroorganizmi Bacteroidetes, brže sagorevaju masti, nasuprot onima kod kojih preovlađuju bakterije Firmicutes. 

Otporni ste na gubljenje kilograma

Umorni ste, rešite ovaj problem. Imate česte glavobolje, saznajte zbog čega. Kada budemo rešili zdravstvene tegobe i ojačali naše telo, gubitak kilograma će prirodno doći.

Hormoni

“Estrogen podstiče taloženje masti. Progesteron, u odnosu na estrogen je ključan u sagorevanju masti” , tvrde stručnjaci. Ovaj hormon takođe deluje kao antidepresiv i diuretik, što znači da omogućava našem našem organizmu da izbaci višak tečnosti.

Jedete dok radite

“Ukoliko zaista volite da jedete za stolom dok radite, prethodno aktivirajte vaše telo šetnjom od 10 minuta kako biste smanjili nivo stresa”, kažu stručnjaci. Određene lokacije često mogu da utiču na naš izbor hrane, što znači da ćemo  na poslu dok radimo, često konzumirati hranu koja je "jednostavnije" upakovana, kao što je na primer sendvič.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs