Za pripremu ovog eliksira neophodna su samo 2 sastojka! I to lako dostupna!

Potreban vam je jedan veliki, zreli grejpfrut i kašika pravoga meda, a blagodeti na organizam su brojne!

Grejpfrut je poznat kao antioksidans i po svom snažnom antibakterijskom delovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, bakar i gvožđe.

Pogledajte i  9 blagodeti grejpfruta

Recept za eliksir

Grejpfrut, po mogućnosti hladan, prerezati na pola i kašikom izvaditi pulpu. Pulpu grejpa i med staviti u blender i izmiksati dok se masa ne ujednači. I to je sve!

Ovaj čudesni eliksir sadrži u sebi korisne elemente:

1. Pektin, koji je doprinosi delotvornom izlučivanju viška lošeg holesterola (ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš holesterol ćemo smanjiti za 15,5 posto, a trigliceride za čak 27 posto, pokazuju brojna istraživanja), snižava nivo insulina u krvi i normalizije metabolizam.

2. Likopen, koji pomaže u borbi s toksinima i štetnim materijama u organizmu.

Pogledajte i  Namirnice i lekovi koje ne treba kombinovati

Nekoliko gutljaja ovog eliksira, posle ručka (pričekajte dvadesetak minuta nakon jela), u stanju je da sagori skoro polovinu kalorija unetih tokom obroka. Ima lekovito delovanje na hipertenziju i bolesti kardiovaskularnog sistema.

Grejp takođe sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprečava pojavu pojedinih vrsta raka i srčanih bolesti.

Ipak, imajte na umu da grejpfrut može pojačati delovanje nekih lekova pa ako uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa stručnjakom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: atma.hr