Od davnina je poznato po protivupalnom i diuretskom efektu

Kraljevski status među uljima tradicionalno ima maslinovo, ali za njim nimalo ne zaostaje bundevino ulje - superhranjivo, lekovito, aromatično i antistresno!

Dobija se od semenki uljane bundeve (Cucurbita pepo), koje obiluju mineralima, vitaminima, proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Najkvalitetnije bundevino ulje nastaje postupkom hladnog ceđenja kojim je očuvana sva hranjiva vrednost ove supernamirnice. Najbolje je konzumirati ga u prirodnom obliku, bez termičke obrade, kako biste sačuvali sve hranjive materije.

Pročitajte i top 8 razloga zašto je bundevino ulje broj 1!

1. Bogato je oleinskom kiselinom koja snižava "loš" LDL holesterol i štiti od srčanih bolesti.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/