Od davnina je poznato po protivupalnom i diuretskom efektu
Kraljevski status među uljima tradicionalno ima maslinovo, ali za njim nimalo ne zaostaje bundevino ulje - superhranjivo, lekovito, aromatično i antistresno!
Dobija se od semenki uljane bundeve (Cucurbita pepo), koje obiluju mineralima, vitaminima, proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.
Najkvalitetnije bundevino ulje nastaje postupkom hladnog ceđenja kojim je očuvana sva hranjiva vrednost ove supernamirnice. Najbolje je konzumirati ga u prirodnom obliku, bez termičke obrade, kako biste sačuvali sve hranjive materije.
Pročitajte i top 8 razloga zašto je bundevino ulje broj 1!
1. Bogato je oleinskom kiselinom koja snižava "loš" LDL holesterol i štiti od srčanih bolesti.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
Piroške sa kačkavaljem i šunkom
Sendvič torta sa šunkom i krem sirom
Potpuno novo na tržištu: Brzi i hranljivi obroci sada dostupni u vidu Argeta salata
Kremasti tiramisu rolat
Čokoladna Prag torta