Grožđe ima veliku nutritivnu i dijetetsku vrednost, a s obzirom da sadrži 20 posto šećera, odlična je namirnica sa energetskog stanovišta.
Takođe, grožđe je koristan izvor kalijuma i vitamina C. Ove sočne bobice su je bogate i bioflavonidima, supstancama za koje se smatra da su aktivni borci protiv štetnih slobodnih radikala.
Semenke grožđa treba pažljivo žvakati jer se u njima nalazi supstanca koja utiče na smanjenje holesterola.
U 100g grožđa se u proseku nalazi oko 100 kalorija i 12 mg vitamina C. Hranljiva tečnost koju sadrži grožđe ulaze direktno u krv i sistem za varenje i ne opterećuje ih masnoćom. Grožđe se posebno preporučuje dojiljama, rekovalescentima, starijima osobama i onima koji imaju otežano varenje.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem