Jesen je period kada mnogi od nas dobiju neku virusnu ili bakterijsku infekciju.

Često se susrećemo sa raznim upalama, bronhitisom i kašljem, a često oporavak traje dugo.

Virusne infekcije dovode do bronhitisa i tada možete osećati suvi ili mokri kašalj, koji može trajati i 2-3 sedmice. Mnogi će kada se nađu u ovom stanju, otrčati da kupe antibiotike.

To vam može samo naštetiti, jer se antibiotici nikada ne koriste kada je pitanju virusno oboljenje.Tada ćete samo povećati rezistentnost tih mikroorganizama.

Antibiotici se koriste za lečenje bolesti uzrokovanih bakterijama. Ipak, bolje da se okrenete prirodnim lekovima koji će pomoći vašem organizmu da se izbore sa bolešću, bez neželjenih dejstava.

1. Recept

Skuvajte 250 ml mleka, zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodajte kašiku maslaca i kašiku meda. Pomešajte sve sastojke, a onda i umućeno žumance i ¼ kašike sode bikarbone.

Uzimajte ovaj lek pre spavanja, barem 5 dana zbog postizanja boljih rezultata. Ovaj lek je odličan za lečenje kašlja, bronhitisa, upale grla i traheitisa, a mogu ga i deca koristiti.

2. Recept

Potrebno vam je:

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike vode

1 kašika meda

2 kašike limunovog soka

Priprema:

Pomešajte i zagrejte sve sastojke zajedno i pijte tokom dana, pola napitka ujutru, pola uveče. Ne oklevajte i probajte ove prirodne lekove, jer se nećete pokajati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti-i-zdravlje.xyz