Osobe sa dijabetesom suočavaju se sa mnogim izazovima i poteškoćama i oni ulažu
dosta snage kako bi održali normalan nivo šećera u krvi. Jedna od najvažnijih stvari kod
takvih osoba je primena adekvatne ishrane.
Iako se uglavnom preporučuje da treba izbaciti masne prehrambene proizvode iz
ishrane, najnovija istraživanja pokazuju da su prirodne masti, poput maslaca, izuzetno
zdrave i efikasne za očuvanje zdravlja.
Naime, maslac sadrži mnoge hranljive sastojke koji imaju veliku nutritivnu vrednost i
ujedno deluju kao preventivni štit protiv mnogih bolesti.
Maslac u sebi sadrži velik procenat vitamina A koji ima izuzetno blagotvorno dejstvo kod
poboljšanja vida i ujedno održava pravilan rad našeg endokrinog sistema. Pored
vitamina A, maslac u sebi sadrži vitamine D i E koji su neophodni za pravilno
apsorbiranje kalcijuma i fosfora, zbog delotvornog jačanja kostiju i zuba. Takođe,
kalijum, magnezijum, natrijum i gvožđe su važni sastojci koji se nalaze u sastavu maslaca.
Naučno je dokazano da ljudi koji na dnevnoj bazi unesu dovoljnu količinu maslaca
znatno smanjuju rizik oboljenja od dijabetesa, time što mononenasićene masti, koje se
sadrže u mlečnim proizvodima, pozitivno utiču na poboljšanje kontrole šećera u krvi.
Pored toga što sadrži mnoge zdrave elemente, maslac je veoma ukusan i može se
koristiti za pripremu ili kao dodatak mnogim jelima.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem