Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu - kuvani kukuruz.

Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati.

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:

  • Sprečava nastanak kamenja u bubrezima;
  • Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma;
  • Snižava nivo šećera i holesterola u krvi;
  • Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način - odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stil.kurir.rs