Lekovita svojstva oraha su poznata od davnina. Lekari sa Istoka veruju da orasi jačaju imuni sistem, mozak, srce i jetru.

Orasi se preporučuju kod problema sa cirkulacijom, gubitka težine nakon bolesti, kao i trudnicama i dojiljama.

Uz pomoć oraha u ukusnim mešavinama sa drugim korisnim namirnicama, Vi i Vaša deca će ojačati imunitet zimi i istovremeno uživati u divnom ukusu. Ova mešavina ne treba da se koristi od strane ljudi koji su alergični na bilo koji sastojak.

U mašini za mlevenje mesa samleti 100 g oraha, suvo grožđe, suve šljive - bez koštice i kriške jednog limuna, kome ste prethodno uklonili seme. Za jačanje imuniteta se uzima jedna kašika ujutru i uveče.

Za ulepšavanje treba uzimati dnevno 1 kašiku na prazan stomak. A ako želite da pomognete svom kardiovaskularnom sistemu, uzimajte 1 kašiku tri puta dnevno posle jela.

Kod gripa i prehlade, ovoj smesi dodati 100 g meda i uzimati po 1 kašiku 3 puta dnevno, pre ili posle obroka. Ukusni miks je prepun vitamina i deca ga vole mnogo više nego lekove.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs