Ruzmarin ima svoju tradicionalnu vrednost na našim prostorima, pored toga njegova lekovita svojstva su neprikosnovena.

Da li ste znali da se ova biljka koristi za bolje pamćenje, potenciju, nizak pritisak, a neka istraživanja su potvrdila njegovu delotvornost u borbi protiv raka.

Čaj od ruzmarina možete zasladiti, ali izbegavajte veštačke zaslađivače.

Preporučuje se da ovu biljku, takođe konzumirate u vidu začina.

Ono što je važno napomenuti, jeste da se čaj od ruzmarina ne preporučuje u toku trudnoće i dojenja.

Priprema:

Sa 2dl proključale vode prelijte jednu kašičicu sušenog ruzmarina. Poklopite posudu i nakon 10 minuta procedite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu