Ruzmarin ima svoju tradicionalnu vrednost na našim prostorima, pored toga njegova lekovita svojstva su neprikosnovena.
Da li ste znali da se ova biljka koristi za bolje pamćenje, potenciju, nizak pritisak, a neka istraživanja su potvrdila njegovu delotvornost u borbi protiv raka.
Čaj od ruzmarina možete zasladiti, ali izbegavajte veštačke zaslađivače.
Preporučuje se da ovu biljku, takođe konzumirate u vidu začina.
Ono što je važno napomenuti, jeste da se čaj od ruzmarina ne preporučuje u toku trudnoće i dojenja.
Priprema:
Sa 2dl proključale vode prelijte jednu kašičicu sušenog ruzmarina. Poklopite posudu i nakon 10 minuta procedite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus