Ruzmarin ima svoju tradicionalnu vrednost na našim prostorima, pored toga njegova lekovita svojstva su neprikosnovena.
Da li ste znali da se ova biljka koristi za bolje pamćenje, potenciju, nizak pritisak, a neka istraživanja su potvrdila njegovu delotvornost u borbi protiv raka.
Čaj od ruzmarina možete zasladiti, ali izbegavajte veštačke zaslađivače.
Preporučuje se da ovu biljku, takođe konzumirate u vidu začina.
Ono što je važno napomenuti, jeste da se čaj od ruzmarina ne preporučuje u toku trudnoće i dojenja.
Priprema:
Sa 2dl proključale vode prelijte jednu kašičicu sušenog ruzmarina. Poklopite posudu i nakon 10 minuta procedite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno