Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana kao lek

Dinja kao lek - poboljšava vid, reguliše krvni pritisak i probavu, usporava proces starenja

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Narandžasto sočno voće, vesnik leta poreklom iz Azije, a bogato je lekovitim svojstvima

Izvor: Foto: Shutterstock

Dinja je bogata karotenom što se može zaljučiti na osnovu njene boje. Obiluje vitaminima A i C i ukusna je poslastica mnogima u letnjem periodu.

Ono po čemu se izdvaja ova azjska voćka, jeste po svojim lekovitim svojstvima, a dijapazon je veoma širok od običnih prehlada do težih oboljenja.

Dinja odlično poboljšava vid zbog sadržaja beta karotena koji pospešuje vitamin A neophodan za zdravlje očiju.

Kao voće bogato kalijumom, reguliše krvni pritisak i čisti krvne sudove.

Takođe, reguliše probavu, pogotovo ako se konzumira na prazan stomak.

Zbog svog bogatstva vitaminima, dinja je i u kozmetici vrlo moćna namirnica, vitamin A pospešuje proizvodnju sebuma i time hidrira kosu. Takođe, ovaj vitamin povoljno utiče na kožu i usporava proces starenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti