Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana kao lek

Prirodni lek za jačanje imuniteta i bolju krvnu sliku

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Prirodni lek za jačanje imuniteta i bolju krvnu sliku

Izvor: Foto: Shutterstock

Med je namirnica koja se u prirodnoj medicini koristi vekovima i za koju je poznato da odlično utiče na stanje imuniteta, ph vrednost u organizmu i može poslužiti kao alternativa belom šećeru. Ovaj prirodni zaslađivač je za jačanje imuniteta najbolje koristiti u čistom i neprerađenom stanju.

Limun je citrus sa najvišom dozom vitamina C i alkalna namirnica koja poboljšava ph vrednost organizma, dok je seme koprive bogato gvožđem, koristi se za lečenje anemije, ima detoksirajuće dejstvo i čisti krvne sudove.

Recept: 

U blender ubacite 4 limuna sa sve korom, samo ga očistite od semenki i mutite dok se limun ne pretvori u kašu. Na suvo izmeljite 50 g semena koprive i 100 g badema. Limun, bademe i seme sipajte u teglu meda od 1 litar i dobro izmešajte drvenom kašikom.

Lek čuvajte u frižideru i svakog dana uzimajte po 1 kašiku ujutru na prazan stomak ili po 3 kašičice tokom dana, u zavisnosti šta vam više prija.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lovesensa

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti