Med je namirnica koja se u prirodnoj medicini koristi vekovima i za koju je poznato da odlično utiče na stanje imuniteta, ph vrednost u organizmu i može poslužiti kao alternativa belom šećeru. Ovaj prirodni zaslađivač je za jačanje imuniteta najbolje koristiti u čistom i neprerađenom stanju.
Limun je citrus sa najvišom dozom vitamina C i alkalna namirnica koja poboljšava ph vrednost organizma, dok je seme koprive bogato gvožđem, koristi se za lečenje anemije, ima detoksirajuće dejstvo i čisti krvne sudove.
Recept:
U blender ubacite 4 limuna sa sve korom, samo ga očistite od semenki i mutite dok se limun ne pretvori u kašu. Na suvo izmeljite 50 g semena koprive i 100 g badema. Limun, bademe i seme sipajte u teglu meda od 1 litar i dobro izmešajte drvenom kašikom.
Lek čuvajte u frižideru i svakog dana uzimajte po 1 kašiku ujutru na prazan stomak ili po 3 kašičice tokom dana, u zavisnosti šta vam više prija.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem