Bundeva je koristan diuretik, a preporučuje se osobama obolelim od reume, gihta, zapaljenja bubrega i mokraćne bešike.
Dobra je i protiv upale jajnika i problema menopauze - kad treba redovnije i u većoj količini da se jede i pije njen sok.
Kod zapaljenja bubrega ili bešike savetuje se svakodnevni obrok od dinstane, neslane bundeve s malo paradajza i seckanog crnog luka koji je začinjen kašikom pavlake.
Za ublažavanje bolova od proširenih vena, treba je sveže nastruganu staviti kao oblog i tako je duže držati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem