Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o vlašcu: Kako se koristi u kuhinji, šta sadrži i zašto ga treba dodati u ishranu

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Sve o vlašcu: Kako se koristi u kuhinji, šta sadrži i zašto ga treba dodati u ishranu

 Izvor: Foto: Shutterstock

Komadići vlašca kojima neki začinjavaju hranu, npr pečeni krumpir, imaju mnogo više zdravstvenih koristi za vaše telo nego što možda mislite.

Vlašac je krcat hranjivim sastojcima, vitaminima i mineralima.

S obzirom na to da je u njemu vitamin K, vlašac jača kosti. U vlašcu se nalazi supstanca kolin, koja se pokazala korisnom u bezbrojnim telesnim funkcijama, od održavanja strukture ćelijskih membrana preko popravljanja raspoloženja do boljeg pamćenja i snažnijih mišića.

Vlašac sadrži i vitamin B, folat, koji je posebno koristan onima koji pate od depresije, demencije, raka i drugih bolesti.

Vlašac možete dodati omletu, krompiru, jelima od jaja, testenini i brojnim drugim obrocima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: index.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti