Saznajte kako beli luk, đumbir, kiseli kupus i ulje crnog kima pozivtivno utiču na vaš organizam. Uz pomoć ovih namirnica možete da ojačate imunitet, pobedite prehladu, snizite holesterol...
Beli luk
Beli luk je bogat mineralima u tragovima kao što su gvožđe, bakar, selen, cink, sumpor i magnezijum. Takođe je bogat esencijalnim vitaminima i aminokiselinama što dodatno uvećava njegovo delovanje.
Nauka je potvrdila da ima antivirusna, antibakterijska i fungicidna svojstva. Snažan je antioksidans i jača imunitet. Naučna istraživanja pokazuju da je dobar pri lečenju dijabetesa, raka i bolesti srca. Snižava loš holesterol i pritisak i sprečava moždani udar.
Kiseli kupus
Kiseli kupus je pun vitamina C i sadrži dosta minerala i vrednih sastojaka koji teraju sve bolesti. Odličan je čistač organizma, pa ga i nutricionisti obvezno preporučuju uz svinjsko meso. Diuretik je, štiti od opasnih bolesti, sprečava starenje, a rasol pomaže rad žuči i snižava šećer.
Đumbir
Zahvaljujući protivupalnim svojstvima đumbir može pomoći kod bola u zglobovima i mišićima jer deluje kao analgetik. Neke novije studije čak tvrde da može da ublaži simptome artritisa. Kod problema sa disanjem, alergija, prehlada ili kašlja đumbir može biti koristan jer poboljšava prohodnost disajnih puteva ublaživanjem simptoma stimulacijom sluznice. Napravite čaj od đumbira za inhalaciju.
Ulje crnog kima
Ulje crnog kima smatra se "tonikom" za ceo organizam, a pogotovo za imunitet, a ima i antibakterijsko i antiseptičko delovanje. Uz to, ulje crnog kima je i jedan od najpopularnijih prirodnih antihistaminika.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus