Raznovrsne dijete nude da izgubite težinu uz pomoć mnogih vrsta povrća i voća, ali mnoge od njih nisu pristupačne za sve, što se ne može reći za cveklu.
Prednosti cvekle
Cvekla je pravo skladište korisnih supstanci. Bogata je sredstvima koje su korisne za kožu i kosu - antocianinima i betoinom, kao i vitaminima i mineralima koji aktiviraju metabolizam, pročišćavaju i uklanjaju toksine. Kalorijski sadržaj cvekle je 42 kcal na 100 g proizvoda. Cvekla može da se konzumira u bilo kom obliku: sirovom, kuvanom, pečenom.
Prvi dan
Doručak: šolja kafe bez mleka ili čaj, dva tosta
Ručak: salata od cvekle, malo kuvanog pirinča
Večera: jabuka
Drugi dan
Doručak: jogurt sa niskim sadržajem masti
Ručak: pečena cvekla i komad kuvanih pilećih grudi
Večera: dva kivija
Treći dan
Doručak: zeleni čaj, dva tosta
Ručak: salata od cvekle, kuvana riba
Večera: kuvano povrće
Četvrti dan
Doručak: jogurt sa dodatkom žitarica
Ručak: cvekla sa ribom
Večera: salata od povrća sa sirovom cveklom
Peti dan
Doručak: čaj ili kafa bez mleka, 1 kuvano jaje
Ručak: salata od šargarepe, kuvani pirinač
Večera: povrće na žaru.
Šesti dan
Doručak: kafa ili čaj, 2 jajeta
Ručak: salata od cvekle sa maslinovim uljem, komad sitnog sira
Večera: pire krompir
Sedmi dan
Doručak: jogurt sa dodatkom žitarica
Ručak: cvekla sa piletinom
Večera: kuvani pirinač, jaje i paradajz
Sok od cvekle za mršavljenje
Tokom dijete je vrlo korisno koristiti sok cvekle, koji je pomešan sa sokom pomorandže. Ovaj sok treba piti dva puta dnevno - 20 minuta pre ručka i večere. Takav sok priprema se od 1 sveže cvekle i 1 velike narandže. Voće mora biti isceđeno u sokovniku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zenskimagazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus