Ipak, ne treba preterivati u njihovoj konzumaciji. Pročitajte kakve beneficije šećer, so, brašno i čokolada imaju na funkcionisanje najmisterioznijeg organa u našem organizmu...
Šećer
Evo jedne dobre vesti za sladokusce! Ovo sigurno niste znali, ali mozak voli da jede samo šećer. Ali, nije potrebno jesti samo šećer (pogotovo onaj u čistom obliku), već i druge namirnice jer mozak izvlači šećer iz, na primer, krompira, šargarepe...
So
Konzumacija soli u velikim količinama vezuje se za pojavu hipertenzije. U malim količinama, još bolje ako je u pitanju jodirana so, a ne morska, fundamentalna je za razvoj mozga, posebno kod dece.
Brašno
Ovaj sastojak je osnovni izvor glukoze, koja je neophodna mozgu. Najbolje je koristiti integralno brašno, jer ono koje se danas proizvodi je loše kao čist šećer, jer sadrži gluten i skrob.
Čokolada
Umeren unos crne čokolade veoma je dobar za mozak. Problem se nalazi u mlečnim čokoladama i njihovom sadržaju, odnosno komponentama koje se dodaju čokoladi kao što su skrob, laktoza...
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem