U vreme kad gotovo nikad ne možemo biti sigurni šta sadrže kupovni sokovi i namirnice, domaće je uvek bolje.
Ovde nije reč o običnoj limunadi, već o limunadi obogaćenoj zdravim probioticima.
Potrebni sastojci:
12 organski uzgojenih limuna
½ šolje organskog smeđeg šećera
Šolja sveže surutke
Voda
Iscedite sok od limuna, sipajte ga u veću staklenu teglu, dodajte surutku i brzo promešajte.
Sad je vreme da dodate šećer, količinu odredite sami, ali će vam biti potrebno najmanje pola šolje jer se probiotici hrane šećerom, pa u ovom slučaju ne može da šteti.
Nakon što ste dodali šećer i sve promešali teglu do vrha napunite, po mogućnosti, filtriranom vodom.
Ostavite napitak da stoji najmanje dva dana na sobnoj temperaturi da fermentira i užvajte u ovom piću punom probiotika i vitamina. Nakon fermentacije postoji velika verovatnoća da će napitak biti dosta kiseliji pa po potrebi dodajte još šećera.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: lifepressmagazin.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem