U vreme kad gotovo nikad ne možemo biti sigurni šta sadrže kupovni sokovi i namirnice, domaće je uvek bolje.

Ovde nije reč o običnoj limunadi, već o limunadi obogaćenoj zdravim probioticima.

Potrebni sastojci:

12 organski uzgojenih limuna

½ šolje organskog smeđeg šećera

Šolja sveže surutke

Voda

Iscedite sok od limuna, sipajte ga u veću staklenu teglu, dodajte surutku i brzo promešajte.

Sad je vreme da dodate šećer, količinu odredite sami, ali će vam biti potrebno najmanje pola šolje jer se probiotici hrane šećerom, pa u ovom slučaju ne može da šteti.

Nakon što ste dodali šećer i sve promešali teglu do vrha napunite, po mogućnosti, filtriranom vodom.

Ostavite napitak da stoji najmanje dva dana na sobnoj temperaturi da fermentira i užvajte u ovom piću punom probiotika i vitamina. Nakon fermentacije postoji velika verovatnoća da će napitak biti dosta kiseliji pa po potrebi dodajte još šećera.

Pogledajte i Magični kvas od cvekle - čisti jetru, sprečava rak, reguliše krvni pritisak

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: lifepressmagazin.com