Karanfilić je začin koji se često koristi, ali ipak je malo onih kojima su poznate sve njegove zdravstvene prednosti.

- Konzumiranje samo nekoliko karanfilića može vam pomoći da očistite svoje telo od toksina i štetnih mikroorganizama, što će rezultirati poboljšanjem sveukupnog zdravlja.

- Pomažu u zaštiti oštećenja koja su na ćelijama uzrokovali mikrobi, i stimulišu energiju u svakom delu tela.

Pogledajte i Začin kao lek

- Pomažu u olakšanju zubobolje. Dovoljno je da karanfilić stavite na upaljeno područje kako biste osetili olakšanje. Prisutnost eugenola u karanfilićima ne daje im samo lepu aromu, već pomaže u zatupljivanju dentalne boli i čišćenju bakterija iz usne šupljine.

- Imaju protivupalna svojstva. Karanfilić je zbog toga odličan za lečenja upala i infekcija.

Pogledajte i Prirodni lekovi protiv bolova

- Žvakanje karanfilića može ublažiti probavne probleme.

- Karanfilići poboljšavaju zdravlje srca, i dobar su izbor za dijabetičare.

- Pomažu u pročišćavanju krvi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: ljepota.ba