Osim široke primene u kulinarstvu, kim zasluženo ima mesto i u mnogim prirodnim lekovima.
Kim može da se koristi prevetivno protiv prehlade, a istovremeno smiruje i kašalj. Ima antibakterijsko dejstvo, a između ostalog, sadrži etarsko ulje, tanine i sluz.
Pogledajte i Bosiljak - kralj lekovitog začinskog bilja
Da zaustavite viruse, kašiku kima prelijte sa 250 ml vode i kuvajte na tihoj vatri oko pet minuta. Sklonite sa šporeta, poklopite i posle desetak minuta procedite. U topao čaj dodajte kašičicu cvetnog meda, promešajte i popijte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: novosti.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno