Zelena plesan koja se pojavljuje na površini hleba ili drugih namirnica, samo je površinski deo onoga što je prodrlo u vašu hranu, piše “Healthyandnaturallife”.
Zato, ukoliko ste mislili da je dovoljno da samo taj deo sklonite i da nastavite sa jelom, grešite.
Pogledajte i Kako da se rešite buđi u kuhinji
“Možda je većina takve plesni bezopasna, ali neka i nije. Takve sadrže mikotoksine, otrovnu supstancu koja izaziva alergijske reakcije i respiratorne probleme”, tvrdi Nadine Šav, specijalista US odeljenja za agrikulturu.
Zbog toga uvek pokrijte hranu, zaštitite u kutijama sa čvrstim poklopcem i stavite u frižider.
Konzumirajte je u roku od tri dana!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese