1. Ostavite lablebiju u vodi preko noći da nabubri. Skuvajte je da omekša, ali da se ne raspadne. Skidajte belu penu dok se kuva. Ocedite vodu i hladnom vodom dobro operite leblebiju.
2. Pomešajte sve sastojke, stavite u blender i dobro izmiksujte.
Uživajte u domaćem pikantnom namazu od leblebija.
1. Ostavite lablebiju u vodi preko noći da nabubri. Skuvajte je da omekša, ali da se ne raspadne. Skidajte belu penu dok se kuva. Ocedite vodu i hladnom vodom dobro operite leblebiju.
1/2 kg leblebije
veza peršunovog lista
sok od 1 limuna
2 čenja belog luka
1/2 kašičice bibera
kašika susamovog putera (taan)
1/2 dl tamari sosa
1/2 dl hladno ceđenog ulja
1 dl prokuvane vode
2. Pomešajte sve sastojke, stavite u blender i dobro izmiksujte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem