1. Isecite tikvice na kriške debljine oko pola centimetra. Zagrejte ulje na tiganju i pecite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite tikvice i stavite ih u posudu obloženu ubrusom koji će upiti suvišnu masnoću.


Sastojci:

6 tikvica srednje veličine
900 g mlevene junetine
250 ml sosa od paradajza
150 g seckanog crnog luka
3 kašike prezli
1 kašičica origana
pola kašičice cimeta
1 čen sitno seckanog belog luka
malo soli i bibera, po ukusu
1 umućeno jaje
150 ml bešamel sosa

2. Pržite luk na ulju dok ne dobije blagu boju, dodajte beli luk, a zatim i meso i ostavite na vatri dok se ne skuva potpuno. Dodajte cimet, so i biber i dobro promešajte. Zatim dodajte sos od paradajza i origano i ostavite da se lagano krčka oko 20 minuta.

3. Posudu za pečenje podmažite puterom, a zatim ređajte red tikvica, pa namažite mešavinom sa mesom. Završite bešamel sosom, a preko njega stavite blago umućeno jaje. Pecite u zagrejajnoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.