1. Jezike kuvati sa šargarepom, peršunom, crvenim i belim lukom i peršunovim listom.
2. Kuvaju se dok ne omekšaju (oko sat-sat i po,možda i duže, zavisno o veličini), probati viljuškom, ako ulazi bez otpora u meso, kuvani su.
3. Kad su jezici kuvani, izvade se iz vode i oguliti kožu s njih. Obično je to najteži deo posla, najbolje sa tupljim nožem, ako se teško skida može se i odrezati, ali samo tanki sloj
4. Jezike narezati na kolutove
5. Povrće koje se kuvalo sa jezicima ispasirati
6. Napraviti zapršku sa uljem i brašnom, dodati propasirano povrće, vodu u kojoj se sve kuvalo, jezike, slatku crvenu papriku, lovorov list, senf, biber i kockicu za supu.
7. pustiti da krčka a pri kraju dodati kiselo vrhnje
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: trudnoca.net
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Svečana salata sa piletinom, kuvanim jajima i kiselim krastavcima
Čizkejk sa keksom, kokosom i čokoladom
Recept za posne čupavce
Recept za brzu pitu bez kora sa tikvicama