1. Jezike kuvati sa šargarepom, peršunom, crvenim i belim lukom i peršunovim listom.


Sastojci:

1 kg svinjskih jezika

3 šargarepe (narezane na kolutove)

1 koren peršuna (narezan na kolutiće)

2 crveni luk (na četvrtine)

4 čena belog luka

1 svežanj peršunovog lista

1 kockica za supu 

lovorov list

3 kašike senfa

mlevena slatka crvena paprika

biber

ulje

brašno

kisela pavlaka

2. Kuvaju se dok ne omekšaju (oko sat-sat i po,možda i duže, zavisno o veličini), probati viljuškom, ako ulazi bez otpora u meso, kuvani su.

3. Kad su jezici kuvani, izvade se iz vode i oguliti kožu s njih. Obično je to najteži deo posla, najbolje sa tupljim nožem, ako se teško skida može se i odrezati, ali samo tanki sloj

4. Jezike narezati na kolutove

5. Povrće koje se kuvalo sa jezicima ispasirati

6. Napraviti zapršku sa uljem i brašnom, dodati propasirano povrće, vodu u kojoj se sve kuvalo, jezike, slatku crvenu papriku, lovorov list, senf, biber i kockicu za supu.

7. pustiti da krčka a pri kraju dodati kiselo vrhnje

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: trudnoca.net