Jela sa junetinom najčešće zahtevaju duži period priprema. Ovaj ipak nije jedan od njih. To je zbog toga što se junetina seče na tanke trake tako da veoma brzo omekša i bude super mekana.

Potrebni sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 grama junećih šnicli
  • 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
  • 2 čena belog luka, sitno naseckan
  • 1 kašika naseckanog peršuna
  • 3 kašike kisele pavlake
  • so, biber
  • malo senfa
  • nekoliko kašika brašna

Pročitajte i: Hrono recept: Lovačke šnicle

Priprema: 

U posudu sipajte ulje i stavite na šporet da se greje. Meso isecite na tanke trakice, uvaljajte u brašno i pržite na naglo, na dobro zagrijanom ulju. Kad se ispržilo, meso izvadite iz posude na tanjir. U posudu sipajte nasečen crveni luk i ostavite da se dinsta dok ne omekša, oko 6-7 minuta. Dodajte beli luk pa pržite još minut pre nego što dodate meso.

Meso i povrće ostavite da zajedno krčkaju 45 minuta, i četo podlijevajte vodom da ne zagori, dodajte peršun i začine. Kad je meso mekano, a većina tečnosti isparila (u zavisnosti koliko gust sos želite) dodajte kiselu pavlaku i senf, sklonite meso sa šporeta i promješajte da se pavlaka sjedini.

Poslužite sa rižom.

Napomena: Kiselu pavlaku nemojte kuvati, jer će se napraviti grudvice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kucica.net