Jela sa junetinom najčešće zahtevaju duži period priprema. Ovaj ipak nije jedan od njih. To je zbog toga što se junetina seče na tanke trake tako da veoma brzo omekša i bude super mekana.
Potrebni sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 grama junećih šnicli
- 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
- 2 čena belog luka, sitno naseckan
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 3 kašike kisele pavlake
- so, biber
- malo senfa
- nekoliko kašika brašna
Pročitajte i: Hrono recept: Lovačke šnicle
Priprema:
U posudu sipajte ulje i stavite na šporet da se greje. Meso isecite na tanke trakice, uvaljajte u brašno i pržite na naglo, na dobro zagrijanom ulju. Kad se ispržilo, meso izvadite iz posude na tanjir. U posudu sipajte nasečen crveni luk i ostavite da se dinsta dok ne omekša, oko 6-7 minuta. Dodajte beli luk pa pržite još minut pre nego što dodate meso.
Meso i povrće ostavite da zajedno krčkaju 45 minuta, i četo podlijevajte vodom da ne zagori, dodajte peršun i začine. Kad je meso mekano, a većina tečnosti isparila (u zavisnosti koliko gust sos želite) dodajte kiselu pavlaku i senf, sklonite meso sa šporeta i promješajte da se pavlaka sjedini.
Poslužite sa rižom.
Napomena: Kiselu pavlaku nemojte kuvati, jer će se napraviti grudvice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kucica.net
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno