Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KALORIJSKA BOMBA: Sočne juneće šnicle u kremastom umaku od pavlake!

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

Ovaj recept je zaista poseban, jer iako je u pitanju junetina ipak je to jelo koje se brzo sprema.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Jela sa junetinom najčešće zahtevaju duži period priprema. Ovaj ipak nije jedan od njih. To je zbog toga što se junetina seče na tanke trake tako da veoma brzo omekša i bude super mekana.

Potrebni sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 grama junećih šnicli
  • 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
  • 2 čena belog luka, sitno naseckan
  • 1 kašika naseckanog peršuna
  • 3 kašike kisele pavlake
  • so, biber
  • malo senfa
  • nekoliko kašika brašna

Pročitajte i: Hrono recept: Lovačke šnicle

Priprema: 

U posudu sipajte ulje i stavite na šporet da se greje. Meso isecite na tanke trakice, uvaljajte u brašno i pržite na naglo, na dobro zagrijanom ulju. Kad se ispržilo, meso izvadite iz posude na tanjir. U posudu sipajte nasečen crveni luk i ostavite da se dinsta dok ne omekša, oko 6-7 minuta. Dodajte beli luk pa pržite još minut pre nego što dodate meso.

Meso i povrće ostavite da zajedno krčkaju 45 minuta, i četo podlijevajte vodom da ne zagori, dodajte peršun i začine. Kad je meso mekano, a većina tečnosti isparila (u zavisnosti koliko gust sos želite) dodajte kiselu pavlaku i senf, sklonite meso sa šporeta i promješajte da se pavlaka sjedini.

Poslužite sa rižom.

Napomena: Kiselu pavlaku nemojte kuvati, jer će se napraviti grudvice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kucica.net

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti