Muska je jelo koje svi vole. Brzo se pravi, a veoma je ekonomična.
Potrebno je:
- 350 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 4 krompira
- 1 jaje
- malo mleka
Priprema:
U tiganj sipajte malo ulja. Luk isecite na sitne kockice. Stavite da se dinsta. Nakon toga dodajte mleveno meso. Nalijte sa malo vode i ostavite da se dinsta.
Za to vreme oljuštite krompir i isecite ga na tanke kolutove. U posudu u kojoj ćete peći musaku sipajte malo masti ili ulja. Poređajte po dnu posude jedan red krompira.
Kad je meso udinstano dodajte začine i izmešajte. Potom ga poređajte preko krompira. Onda preko mesa stavite još jedan red krompira. Blago ga posolite ili povegetite.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče. Kad krompir omekša umutite jedno jaje sa malo mleka i prelijte preko krompira. Potom vratite u rernu da se još peče. Nakon nekih 40 minuta jelo bi trebalo da je gotovo. Prijatno.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus